Skit trött...

Är hur trött som helst idag, ska snart ta & krypa ner i min sköna säng, dra sovmasken för ögonen & täcket över huvudet & bara sova, sova, sova... I morgon väntar ännu en arbetsdag med full rulle. Håller nämligen på att göra iordning en massa på jobbet.
Idag kom bossen för bygget & hälsade på...inte så ofta nu förtiden, då han bosatt sig i stora Stockholm. Fick två pike Lacoste tröjor av han. Blir kanon nu i sommar. En röd & en rosa. Förutom full rulle på jobbet, har jag haft huvudvärk hela dagen. Så fyra treo har det blivit idag. Hoppas jag sover bort huvudvärken nu.
Wilma har fått en lös tand som hon vickar & vickar på hela tiden. Hon tycker det är så spännande. Men det minns man själv hur det var. Jag sa till henne att när hon tappar den, måste hon lägga den i ett glas med vatten. För då kommer det en trollfé. Då sa Wilma: Jag vet vad hon gör...hon trollar!  Så vi får väl se när gluggen kommer. Nu ska jag ta & hoppa i säng. / God natt & sov gott.

Go´ middag & proppmätt!

Idag blev det en riktig gó middag!  Jobbade förmiddag, sedan var jag & Wilma & handlade lite. Trodde att jag hade handlat allt igår, men alltid är det något som fattas. Tog upp kött ur frysen ( nu är man glad att man har en karl som jagar & en frys full utav kött ) färdigskivat som jag stekte ordenligt & sedan fick ligga & puttra i grytan i nästan 2h. Gjorde en ugnsplåt med skivad potatis med skal, morötter & svamp. Saltade, pepprade & på med lite olivolja. In i ugnen tills allting var mjukt. Supergott!
Sedan har vi slappat i soffan & sett Bolibompa. Wilma ska i säng tidigt ikväll, var såå trött på morgonen idag. Sedan ska jag slänga mig i soffan & se en film. Ha en bra kväll allihopa!


Tisdag...

Igår var jag & Wilma lediga & bara myste & tog det lugnt. Hon har fått ett större skrivbord i sitt rum, och det blev väldigt poppis!
Hon satt hela dagen framför skrivbordet & ritade. Vi ritade lite nya konstverk att sätta i hennes ramar i sitt rum. Ett stort rött hus blev det bla. Är så kul med bilder som dom själv har målat. Bjöd mamma på middag, röding, potatis &  gräddfil med dill...mums...jag tappade räkningen på hur många mackor med fisk jag åt. Älskar fisk!!!  Igår blev vi också ägare till en ny skoter. Johan tyckte vi skulle ha en bättre, med längre dyna, & bättre ryggstöd åt mig mm...förstår mig inte så mycket. Men det blir nog jättebra! Både jag & Wilma älskar att åka skoter & följa med & pimpla. Förra året blev det många turer. Så i helgen blir det väl att testa den!

Idag har jag jobbat till kl 15.00, & efter att jag hämtat Wilma på dagis blev det hem & laga mat. Kycklingpaj blev det idag. Sedan for vi till Malin, Magnus & barnen. Drack kaffe & surrade lite. Har sett Bygglov på tv ikväll, som nu har börjat om. Ett av mina favvo program, & ikväll gjorde dom en inglasad altan & pool. Jättefint blev det. Ska gå & slappa framför tv:n & dricka en kopp te innan sängen väntar.
Här kommer en bild på min nya mössa! Den ska jag ha när jag sitter på isen & pimplar. Varm & skön. Har väldigt problem att hitta en mössa som passar. Men faktiskt, nu har jag två bra att välja mellan.




Räksoppa

Här kommer ett recept på en jättegod räksoppa.

6-8 morötter                                 
1½ l vatten
3 st fiskbuljongtärningar

400g räkost
1 burk creme fraish
salt
svartpeppar
ca 3 msk idealmjöl

Till servering: Färska skalade räkor & ett gott bröd.

1. Koka upp vattnet & sätt i buljongtärningarna ( går lika bra med köttbuljong ).
2. Riv morötterna på det grova & lägg i.
3. Koka ihop i ca 15 minuter.
4. Tillsätt sedan räkosten & creme fraishen & rör tills det smälts ner.
5. Vispa ner idealmjölet, salt & peppar.
6. Låt koka ihop en liten stund.
7. Skala räkor & sätt i en skål på sidan om. Och servera med ett gott bröd till.

Njut!


Prinsessan på ärten

Det är mitt nya smeknamn av min älskling. Vill ni veta varför?
1. Innan jag går & sover tvättar jag alltid håret. ( men detta är pga min allergi mot hårprodukter. Använder nu bara Lush produkter, men tvättar ändå håret för säkerhets skull.)
2. Ansiktsrengöring & krämer ( tror verkligen stenhårt på dom. Men inte vilka som helst.)
3. Satinhänder! Ett måste...i alla fall för mig. Tre olika krämer som är helt otoliga!
4. Skratta inte nu...min sovmask för ögonen. Är faktiskt jätteskönt, & speciellt när man har huvudvärk. Hade önskat mig en sån av syrran i julklapp. Tack syrran för den!

Därför brukar han säga: -Hur är det med min prinsessan på ärten? Ha ha...
Dom förstår sig verkligen inte på vissa saker...eller hur...vad tycker ni? Har ni samma problem?
Och: - hudkrämer torkar bara ut huden...bla bla bla...

Jag är verkligen inte den som sminkar mig jättemycket.  Men rengöring tycker jag är jätteviktigt, det är A & O för mig.

Morgonen börjar alltid med en dusch, ett absolut måste! Sedan frulle & morgonkaffe, då är jag igång!
Blåsa håret & lite smink, tar inte länge alls. Men Johan tycker det tar en evighet ibland...ha ha...
Så ok jag är väl prinsessan på ärten då! Inte fel alls, tycker inte jag i alla fall. 
                                                                                                                                       / Prinsessan på ärten.

Söndag...

Igår söndag gjorde vi inte så mycket på förmiddagen. Blev en lång sovmorgon & sedan en god frulle. Gick ut på gården hela familjen, Wilma & Johan gjorde en snögrotta på baksidan. Skönt med lite frisk luft, lite blåsigt men varmt. På eftermiddagen kom Chrille, Malin & lilla Wilmer & hälsade på. Hade gjort räksoppa som vi åt, blev riktigt god faktiskt. Sedan satt vi & surrade & drack kaffe. Wilmer var glad som en solstråle hela kvällen. Så fort Wilma fladdrade med sitt hår började han skratta så gott. Han tyckte om att känna på det. När Wilma somnade satt jag & scrappade en lång stund. Som sagt, när jag sätter mig har jag väldigt svårt att sluta. Klockan var nog 02.00 när jag kom i säng.
Jättekul Chrille, Malin & Wilmer att ni kom & hälsade på!  Är alltid kul att träffa er. Får inte bli så långt till nästa gång!
Här kommer lite bilder på en glad liten Wilmer.






Lördag...

Denna morgon tog hela familjen en ordentlig sovmorgon till kl 11.00. Wilma brukar inte sova så länge, men har ju varit vaken och haft så mycket hosta. Men nu börjar hon ändå vara på bättringsvägen. Åt en mysig & god frukostlunch hela familjen, sedan ringde jag syrran & frågade om hon skulle följa på en sparktur & handla lite. Vi tog skinnet på sparken & sparkade in & handlade lite för kvällen, tacos & god efterrätt skulle det bli. Vi skulle äta tillsammans med mamma, pappa, syrran & Johan. Och skönt var det att komma ut efter så många dagar inomhus, och Wilma behövde verkligen lite friskluft. Så hon myste på sparken. När vi kom hem gjorde vi i ordning efterrätten som skulle stå kallt några timmar innan servering. Vi åt efterätten som jag hade i ett tidigare inlägg, bär med kesella. Det är så där lämpligt sött & alltid gott med bär. Tog det lite lugnt på eftermiddagen, bara myste på. Kl 17.00 kom mamma & pappa & så käkade vi tacos, drack kaffe & åt efterätt. Gott!
Syrran & Johan stannade kvar senare på kvällen efter det att Wilma kommit i säng. Satte oss i soffan & började se videofilmer sen jag & syrran var små. Jag kan lova att vi vek oss av skratt ett antal gånger. Så himla kul att det finns kvar & kunna titta på nu! Vi satt ändå till 02.00 på natten, då började vi känna oss småhungriga. Så det blev nattmackor & te innan syrran & Johan for hem. Jättemysig kväll var det!  Syrran åker tillbaka till Umeå söndag eftermiddag, så det har verkligen varit kul att kunna vara tillsammans hela denna helg. Nu har vi i alla fall planerat att denna månad åka till Umeå & stanna en natt. Ska bli himla kul. Syrran skulle kolla om det går någon barnteater som skulle vara kul för Wilma att gå & se. Och sedan blir det väl stan & middag på någon mysig restaurang. Nu ska jag ta & hoppa i säng, har blivit väldigt sena kvällar sista tiden. Och det börjar kännas. Tröttheten kommer i efterhand.



Fredag & mysdag...

Idag har vi bara myst & knorrat på inomhus. Wilma är fortfarande väldigt förkyld & hostar jättemycket.
Vi har sovit till nästan 11.00 på dagarna, eftersom kvällarna & nätterna har varit så jobbiga med hostan som aldrig vill ge sig. Snart kanske hostmedicinen börjar att hjälpa. Vi har suttit både idag & igår & pysslat med våra album. Wilma har egna scrapping grejor, så hon pysslar i sitt album, medans jag gör färdigt i mina. Har suttit med korten från förra vintern då vi var med Peter i Malmisjaur & körde skoter & pimplade. Sedan har jag börjat på sommarbilder från -07. Så kul att titta tillbaka på alla korten. När jag har ett scrappingil kan jag sitta hur länge som helst, glömmer bort tiden helt. Igår kväll satt jag när Wilma hade somnat till klockan var över 12. Är sååå kul!!! Var och köpte mera papper & klisterbokstäver, det kan man aldrig få för mycket av. Jag tar verkligen upp hela köksbordet när jag sprider ut alla mina papper, dekorationer, stämplar, pennor, saxar...Johan brukar undra om jag hittar mina grejor i all röra. Men jag vet precis var jag har allt. Och nu har Wilma  börjat precis som jag. Så ni kan ju bara föreställa er hur det ser ut när vi båda tömmer våra grejor på köksbodet & sätter igång!
Älskar verkligen att sitta & fundera, planera & trixa mig fram bland färger av papper, gnuggbokstäver, dekorationer mm. Har verkligen fått dille på gnuggisar. Dom jag köpte nu ser verkligen ut som om det är i pappret det sitter, Sååå fina!!!!
Ni som inte scrappar, sätt igång...ni kommer älska det!


Söndag...


Blåbär med kesella...



Några dl blåbär i botten på en skål
Några skedar kesella vanilj på blåbären
Några skedar kesella naturell 10% på kesella vaniljen
Strö över brun farin

Låt stå kallt några timmar före servering...mums...

Nyår!

Nyårsafton firade vi hemma hos oss med Johans två systrar med familjer. Åt god mat i trevligt sällskap & surrade, surrade & surrade! Vi hade jättetrevligt. Senare på kvällen kom ett annnat par förbi, och då spelade vi lite spel & surrade lite till. Barnen lekte & hade jättekul dom också. Det blev en sen kväll & en lång sovmorgon. Men det brukar ju bli så på nyår! Dagen efter blev en skön slappardag med en sparktur ut för att handla lite. Och sedan hade vi lite främmande på kvällen. Åt lite efterrätt & slappade i soffan.


Skridskoåkning...

Nu har vi börjat träna att åka skridskor. Wilma tycker det är jättekul! Jag ser väl inte så jätte graciös ut på isen, men jag kommer mig fram ändå. Wilma är riktigt duktig på att åka. Annandagen var vi & åkte med Wilmas faster & kusiner på Västermalms uppspolade plan. Det är så mysigt att åka ute tycker jag. Vi körde skoter dit & hade fika med oss.
Så här kommer lite isbilder på Stjärnorna på is!





Julafton...

Här kommer lite bilder från julafton! Morgonen började med att Wilma vaknade & ville gå upp & titta om tomten hade lämnat någon skattkarta till det sista 24 paketet, som öppnas varje morgon. Det sista paketet på julaftonsmorgonen brukar innehålla en lite större grej. Förra året var det en nya julklänning. Så hon sprang ut till köket & hittade på 24:e spiken en skattkarta! Kom inspringande & ropade. Så då hade vi skattjakt & följde kartan som tomten hade gjort. Till sist hittade hon paketet & sprang till sängen & kröp ner & öppnade...ett par silvriga finskor med rosett! Åhh...dom ska jag ha idag! Myste sedan i soffan & såg lite tecknat, sedan blev det grötlunch & fixning inför kvällen. Wilma ville ha lockar i håret, & jag skulle fixa mitt hår. Sedan åkte vi ner till mamma & pappa, där väntade syrran, mormor min & min farmor & farfar. Efter Kalle på tv åt vi julmiddagen. Åhh, så gott det var! Jag hade verkligen längtat efter laxen, sillsalladen, köttbullarna & allt det andra goda. Sedan myste vi & surrade en stund innan tomten kom med alla julklapparna. Wilma hade ju väntat på tomten hela dagen, så det var en glad tjej som väntade i hallen när tomten knackade på. Spännande var det också. Och som vanligt hade vi alla varit mycket snälla, för det var hur många paket som helst även i år! Så jättefina julklappar vi fick allihopa. Sedan sov vi över allihopa, myspys!  Efter det att Wilma somnat lekte vi vuxna paketleken, som vi gör varje år. Man köper ca tre julklappar var för tio kronor, & sedan lägger man alla klappar i en hög på bordet. Sedan skickar man runt en tärning, & när man får en sexa får man ta ett paket. När alla paket är slut, ställer man en klocka på ca 15 minuter, och när man nu får en sexa på tärningen får man ta paket av varandra. Och när tiden är ute får alla öppna sina paket. En kul lek, men barn förstår ju inte att man ska ta paket av varandra. Så därför brukar vi leka den när barnen har somnat. Vi satt nog uppe till klockan 02.00, så man var riktigt trött när man la huvudet på kudden. Det har varit en helt underbar & mysig jul, med massor av fina julklappar.






RSS 2.0