Hemavan

I torsdag på eftermiddagen bar det iväg till fjället, nämligen Hemavan. Så underbart fint det är där! Och vilka backar!
Vädret var väl inte det bästa när vi åkte, men men...solen kommer säkert, hoppades jag på :) Johan var lite mer tveksam över solen. Mamma & pappa som hade åkt redan söndag, hade väl inte haft så jättebra väder under veckans början, men hoppet var inte ute. Ju närmare Tärnaby vi började komma ju mer spöregn hade vi :( inte kul att köra i snöblandat regn & rusk. Men jag sa hela vägen att imorgon skiner solen...haha... Vi var väl framme vid stugan & mamma & pappa vid 22.00 tiden. Packade in & myste & drack lite te & åt laxmackor. På morgonen när vi vaknade öste regn & snö ner. Men vi är positiva & gjorde matsäck & packade oss ut till backarna. Vi steg upp ca 08.00, så vi var väl i backen ca 10.00. Mamma & pappa betalade hyrning av slalomutrustning till Wilma. Så nu var det bara att åka. Pappa som har varit slalomtränare i flera år fick ta Wilma & lära henne.
Efter ett tag hyrde Johan också skidor & var med & åkte. Wilma var så duktig & lärde sig fort att åka, ploga, svänga & åka i barnliften själv. Vi höll till i barnbacken hela tiden med henne. Men den är ganska stor, så det var precis lagomt att börja där.
Var ute tills vi var sjöblöta ändå in genom alla byxor ( jag iaf ), men Wilma ville fortsätta. Kul att hon tycker det var så kul!
Åt tacos på kvällen & såg Så ska det låta. Myste & kurade i soffan i stugan & hade det allmänt skönt.
Tidig kväll blev det ändå efter en hel dag i backen, & ganska trötta ben efter slalomåkandet.

Tränar slalom för fullt i spöregn. En nöjd & glad Wilma som tycker det är jättekul! Och en glad Morfar såklart, som också tycker det är kul!


Fikapaus i regn & rusk, men glada & positiva ändå är vi allihopa!


Blött, blött & blött...vi fick nästan tömma ut muggarna när det var dax att dricka igen.


En jätteduktig Wilma som klarar liften alldeles själv!


En ganska blöt tjej, men ska upp i backen igen.

Lördag: Var ute i backen tidigt även denna morgon. Lite mulet, men uppehåll. Tog oss en grotta & gav oss ut i backarna igen. Wilma var sugen på åka även idag. På eftermiddagen kunde selen tas bort, & en glad & nöjd tjej kunde åka själv! Så duktig!
Kunde svänga & bromsa utan selen. Morfar var ganska stolt ska jag säga! Jag & Johan åkte upp till dom lite högre backarna. Var lite dålig sikt, men backarna var fina. Härligt, har inte åkt på 6 år, men det känns att det ändå sitter i från alla år tidigare.
På eftermiddagen skulle Johans & Wilmas skidor återlämnas, men mamma & pappa köpte lös Wilmas utrustning åt henne. Nya carving skidor som bara har varit uthyrda denna vinter. Tack mamma & pappa! Med pjäxor & allt. Jag, mamma & pappa åkte olika backar hem. Man kan åka ändå fram till stugan, blir någon km. Kanonfina backar & solen började titta fram. Johan & Wilma tog bilen. Blir för branta backar & långt för henne att åka. Grillade & solade på eftermiddagen/kvällen vid stugan. Myste, myste & myste.

Nu åker hon själv! Så duktig tjej! Johan åker bakom & pappa framför.


Snyggingen våran!

Ibland stappar skidorna fast lite tokigt. Kan vara bra med lite morfarhjälp då!Jag har fikapaus.


Högt uppe på fjället.


Längst upp på toppen man ser finns det också en lift, men vädret var för dålig för att åka dit upp. Tyckte jag iaf.
Vill ha bra sikt om jag ska dit. Men det är härligt där uppe. Har varit där många gånger.


Johan & jag åkte upp på fjället.


På väg ner. Har en bra bit kvar innan vi är nere. Härligt!


Jag & mamma solar på eftermiddagen nedanför stugan. Äntligen lite sol!

Söndag: Städning av stugan & bokning till nästa år. Matsäck & lite åkning för Wilma i repliften. ( som hon har tittat in & så gärna ville prova ) Sedan bar det iväg hemåt. Men nästa år är vi nog hela veckan. En mycket härligt & rolig fjällresa. Längtar redan till nästa år!


Stugan vi har.


Wilma i repliften.

Härligt, härligt härligt!

Kommentarer
Postat av: Malin

Åh så mysigt de såg ut att ha varit i fjällen, synd med de dåliga vädret bara. Får hoppas att de blir lite bättre nu till påsken. Vi åker nog till pilträs på torsdag redan.. Jag längtar så efter matsäck och grilla ute, all mat smakar ju alltid så gott när man är ute :) Men vi ses ju under påsk då så håller vi tummarna för att få lite sol också :) Kram

2009-04-07 @ 17:09:41
URL: http://mmmalin.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0