Migrän, en Wilma som inte vill klä sig & lite julpynt...

Idag vaknade jag med den värsta migränen på länge. Trodde huvudet skulle gå i tusen bitar...aj...aj...aj...Ringde mamma & bad henne stjutsa Wilma till dagis. När vi steg upp ville Wilma inte klä på sig, inte ta på sig sockarna, för det blev knöligt i långkalsongerna, inte äta frukost & absolut inte ha overallen. GISSA om min skalle höll på att sprängas! Försökte ta det sakta & försiktigt. Hon bytte flera sockpar & tillslut var kläderna på ( under lite grin & tjorv ) sedan ville hon bara ha melonskivor till frukost.  Självklart ( orkar inte tjafsa ) tur äter dom ju lunch på dagis kl 11.00 & mamma skulle lämna Wilma 9.30. Overallen var ju inte populär idag kan jag lova, banden under skorna skar ju in i fötterna, så hon fick  minsann ont! Men som tur var kom mamma & då slutade Wilma tjafsa & satte sig i bilen. Jag tror det är typiskt, att när man är sjuk eller har ont någonstans, då tjorvar dom som mest. Skyndade mig sedan i säng & bäddade ner mig under täcket, så mörkt som möjligt. När jag vaknade drack jag massor med vatten & åt ett kokt ägg. Mamma hämtade Wilma på sin lunch 12.30, så jag hade ju fått vila en stund & det värsta var över. Har ändå tagit det lungt hela dagen. Wilma surrade på eftermiddagen att sätta upp lite julsaker. Så hon hjälpte mig att dammtorka i vardagsrummet & köket. Och sedan satte vi upp julstjärnan i vardagsrummet & juldukarna. Även dom röda kuddarna i soffan åkte fram & en röd fleecepläd. I köket har bara julduken kommit fram & några röda glaskulor som jag brukar hänga i köksfönstret. En krans & en julängel åkte också fram, & resten får vänta några dagar. Wilma sitter & pysslar för fullt & Johan for iväg till sin syrra fram & tillbaka. När han kommer hem ska han få läsa saga för Wilma ikväll, vill inte läsa med min röst. Då ska jag sätta mig & se Design: Simon & Tomas & äta lite melon...mums.

       
 
Härligt när man får tända massor av ljus, det är så mysigt. Brukar också tända ett doftljus ibland. Köpte ett nu som luktar clean cotton, det luktar precis som nytvättad tvätt. Och det ljuset klarar min allergi av. Annars kan det vara lite svårt ibland, med för starka dofter. Med det här luktar precis lagomt. Nu har man ju lite julkänsla i alla fall.

En dag till...

Nu är det väl lite lite bättre. Det är inte bra, men jag kan prata lite idag i alla fall. Och det känns ju skönt. Kanske är hemma i morgon för att vila ordentligt, för på tisdag måste jag till jobbet. Igår bäddade jag ner mig med en tekopp & skorpor & såg filmen som jag hade hyrt. På smällen, den var faktiskt riktigt bra, man fick sig ett gott skratt då & då. Efter filmen gick jag & la mig. Sov hela natten tills 9.30 då steg jag upp & ringde för att höra om det hade gått bra med Wilma. Allt hade gått jättebra & mamma & pappa skulle till Luleå idag, & hade tänkt ta med sig Wilma. Men hon längtade till sin mamma. Johan blev inte heller så sen idag, var väl hemma ca 12.00. Kl 13.00 gick Wilma & Johan & tittade på hockey på ishallen. Då passade jag på att sova en stund. Och ikväll har det inte hänt så mycket. Wilma ska i säng nu & jag ska lägga mig i soffan & se lite tv innan sängen väntar igen.

En dag till utan röst...

Idag är det inte heller så bra, jag har typ INGEN röst i dag heller. Jag bara måste vara frisk till veckan. Vi har hur mycket jobb som helst & skyltningen tar ju också tid. Jag får väl hålla till i skyltfönstet & undvika kunderna så gott det går. Idag är det också en lång dag, Johan åkte iväg ca 07.00 i morse & kommer inte hem förrän i morgon eftermiddag. Wilma har varit hos mamma & pappa nästan hela dagen. Så jag har verkligen passat på att vila mig. Legat på soffan nerbäddad och inte pratat.

Så nu skriver jag av mig istället. Lite långtråkigt börjar det faktiskt att bli, bara sitta inne & inte göra något.
Har fortsatt att titta igenom korten på datorn, har ju hur MÅNGA som helst! Men det är verkligen SÅ kul! Hittade en massa naturkort som jag har fotat & fick ett sådant sug att bara gå ut & knäppa en massa kort. Vinterbilder brukar bli härliga! Och när man sitter & tittar på alla korten, så är det ju minnen med varje kort.
Det här tex.           '
Midsommar förra året. Vi var med Johans släkt &  fiskade, badade, grillade & myste vid en sjö. Hade husvagnen så Syrran & Johan var också med. När vi går på stigen som leder ner till sjön upptäcker vi dessa skrotbilar. Så jag & syrran började fota. Och det blev ju faktiskt ganska fina kort! Vissa har jag tagit & vissa har syrran tagit.
Ett annat minne med fina bilder är det här:     
Dom första två bilderna tog jag i sommar när jag låg på bryggan i stugan & solade. Jag var ledig & det var en kanonvarm dag. Vi var i stugan & badade & låg på bryggan & solade när ett flygplan visade sig på en klarblå himmel. Och som vanlig var inte kameran långt borta från mig. Så då passade jag på att ta dessa kort. Det sista kortet är taget genom fönstet på flygplanet, på väg till Stockholm på modemässan i augusti i år. Min nästan första flygresa! Flög en gång när jag var 1 år, men det kommer man ju inte ihåg så mycket av.
Hittade också dessa kort:     Rosen är min morsdagsros. Pansserna hittade jag nedanför altanen i september. Blev förvånad att dom levde, har ju hunnit bli lite kallt då. Och dessa härliga hundar då!    
Den första var Syrran & Johans hund Bavi, som tyvärr blev sjuk & finns inte nu. Men många fina minnen finns det kvar av en mysig & personlig Bavi. Den andra hunden är Malin & Magnus Theo. Och den sista är Wilmas farmors hund som heter Nalle.  Dessa fina kort är av släkt & vänner, som har suttit stilla & blivit fotade, och säkert som jag berättade tidigare
har jag knäppt 10 kort av varje, inan jag har varit nöjd. Stackare...

           
Tack alla som suttit stilla & varit mina modeller! Ha ha... inte lätt alltid. Nyss var Wilma & mamma förbi, dom skulle & hämta pizza som dom hade beställt. Och då skulle visst Wilma sova hos mormor & morfar, snyft...snyft...nu blir jag ju själv ikväll. Dom var iväg & hyrde mig en film. På smällen, har hört att den ska vara bra. Och till en komedi brukar man ju hålla sig vaken. Så nu ska jag gå & bädda ner mig i soffan med en massa filtar & kuddar & käka torkat renkött som Johan köpte åt mig igår. ÄLSKAR det! Och då blir det en sovmorgon imorgon, fast jag hade velat att Wilma skulle sova hemma. Min ÄLSKLING, hur ska detta gå? Saknar henne redan. Detta blev ett jättelångt inlägg...jag har ju fått skriva av mig nu, istället för att surra av mig! Nu ska jag skynda mig till soffan &  se på filmen.
( Ni som vill kan klicka på bilderna för att se dom större ).

En dag utan röst...

Idag när jag vaknade hade jag verkligen INGEN röst. Jag bara viskar. Skitjobbigt! Johan skojade & sa att då blir det ju en lugn & tyst kväll ikväll! ha ha...vänta bara, jag tar igen det sen. Wilma fick vara hemma från dagis & mysa med mig. På eftermiddagen kom pappa förbi & hämtade Wilma, dom skulle fara & köpa lite fredagskarra inför Idol. Wilma fick också hyra sig en film. Det blev Lilla spöket Laban. Så vi har myst i soffan & sett filmen & ätit lite godis. Dagen har känns ganska lång & man har verkligen inte gjort någonting. Wilma har fått svara i telefonen när det har ringt. Är ju jättejobbigt att inte få fram några ord. Hoppas att det blivit bättre imorgon. Johan ska iväg med några grabbar från jobbet & pimpla & sova i en stuga, lördag-söndag & då hade jag & Fia tänkt käka lite gott & dricka lite glögg & surra på. Vi får väl se hur det går om jag nu ska vara så här hes. Har suttit & tittat igenom lite kort på datorn idag, jag ÄLSKAR verkligen kort! Och dom flesta motiven är ju på Wilma, det snyggaste man har såklart! Jag skulle vilja vara fotograf , så roligt! Här kommer några av mina favvokort!
Ska passa på att tacka alla ni som lämnar så fina kommentarer, det är så kul att få dom! Fortsätt med det!
Snart ska jag bädda ner mig i soffan med en tekopp & se Idol. Och hoppas att halsen ska vara bra till imorgon.

         
                
     
   

Ett urplock av helt underbara & fina kort, tycker jag i alla fall...

Bullbak, julpyssel & Me&I party...

Idag har det varit en dag med full rulle. Lämnade Wilma på dagis på morgonen kl 9.30, ville leka med kompisarna en stund. Och har märkt att om hon får vara ledig flera dagar i sträck, blir det jättejobbigt att fara sedan. Hon har alltid en eller två dagar ledigt i veckan, men är jag ledig mer brukar hon fara & leka några timmar. Och hon är så komis sugen så det är ju bara roligt att fara en liten stund i alla fall. Och nu vid jul är det mycket skoj på dagis, julpyssel, träning av luciasånger m.m.
I alla fall, när jag hade lämnat Wilma på dagis åkte jag & handlade lite mat, sedan for jag hem & snörde ihop en bulldeg. Upptäckte då att pärlsockret var slut, så medans bulldegen jäste åkte jag & handlade igen. Hem & bakade ut & gräddade bullarna. Sedan åt jag min frulle ca 13.00 & skyndade mig att hämta Wilma. Och när vi kom hem så ville hon fortsätta med julpysslet som vi började med igår. Vi har gjort egna snöglober (eller vad dom nu heter ). Igår tog vi en prommis ut på byn & inhandlade fusksnö, glitter i olika valörer, en prydnadsängel & en liten snögubbe, superlim & lite annat smått & gott.
Vi började med att limma prydnadsängeln i locket på glasburken ( med superlim ) limmade fast fusksnö runt omkring, sedan fick det stå & torka över natten. Gjorde likadant med snögubben. Sedan i dag fyllde vi glasburken med kokat avsvalnat vatten, en pyttepytteliten dutt diskmedel & glitter. Limmade runt insidan på locket & vred igen. Sedan var det bara att skaka & se glittret snöa inne i burken. Jättefint blev det! Nu ville hon ju pyssla mera, så det blev två smällkarameller också.
Efter pysslandet var det bara att börja med middagen, pasta & köttbullar blev det. Snabbt & enkelt innan gästerna till Me&I partyt skulle komma kl 18.00. Han plocka bort & tända lite mysljus innan alla kom. Vi blev ett gäng som handlade, fikade & surrade. Riktigt trevligt. Hoppas bara man han vara trevlig mot alla, man surrar & vill hinna prata med alla. Jag köpte Wilma en röd tunika med mönster  i svart & rosa. Superfin! Och mamma köpte en mörkblå tröja med cerisa robotar på. Också superfin! Och till Wilmas velour byxor i rosa, kommer det bli helt perfekt. Är alltid bra med tunna långärmade tröjor nu på vintern. Nu har jag precis städat bort & ska snart gå & lägga mig. Har fått riktigt ont i halsen & blivit jättehes. Måste kurera mig i helgen, för nästa vecka är det jobb, jobb & jobb som väntar. Då har jag inte tid att vara sjuk. Ska gå & dricka en tekopp & sedan väntar sängen.


Tisdag

Idag har jag jobbat, och haft ganska mycket att göra. Så ikväll har jag varit trött när jag kom hem. Blev handling efter jobbet, så jag var hemma ganska sent. Är så skönt att ha handlat då jag är ledig imorgon. Tänkte kanske baka lite till bullar, har fått ett bakil, & då är det bara att passa på! Sedan ska jag & Wilma ta en prommis in på byn. Vi ska handla hem lite pysselgrejor, och göra lite julklappar. Vi har våra planer, & Wilma är i ett riktigt pysselil nu. Vill bara pyssla, klippa, rita, limma...Sedan ska vi göra lite andra ärenden också. Lämna in för att göra julkort på Wilma, & då ska jag passa på att göra förstoringar till min fotovägg ( som så småningom ska bli i vardagsrummet ). Tänkte ha på äpplena som jag har fotat hos mormor & taggtråden som syrran har fotat i stugan. Tror det kommer bli jättefint. Ska eventuellt på Ikea på söndag, jag, Wilma, mamma & mormor. Så då tänkte jag köpa ramar till korten där. Ekramar ska jag nog ha. Nä, nu ska jag gå & surra lite med Johan, innan det är dax att gå & sova.  Har surrat med Johan, Peter & Mattias när dom satt & såg Jakt & fiske, men dom var inte så pratig, tyckte nog att jag skulle vara lite tyst ha ha... men nu har nog Johan tid!  Och sedan är det sängen som gäller, är så trött ikväll också.
Blir det inte snyggt med dom här korten på min fotovägg? Det tror jag!





Foto: Syrran sommaren -07


Nyaste hårtrenderna?

Här kommer några mysiga & roliga kort från ikväll!
Någon som hakar på hårtreden 2008? Kan lova att Wilma myste när tjejerna lekte & pysslade med henne i flera timmar. Alla skrattade & hade kul! 










En härlig dag...

Igår fredag var en riktig mysdag! Jag & Wilma var lediga & Johan kom hem ca 09.00, hade klämt sig i fingret på jobbet så att han fick fara & limma. Fick också en stelkrampsspruta & fick order om att vara ledig resten av dagen. Så vi var hemma hela familjen hela förmiddagen. Jag & Wilma tog på oss vinterkläderna & traskade ut i snön efter lunch. Wilma gjorde snöänglar, jättefina! Och sedan lekte vi affär & gjorde snötårtor. Var riktigt skönt att vara ute & få lite friskluft. På eftermiddagen var jag iväg & handlade & passade på att köpa en julklapp, som jag hade gått & funderat på. Så nu har jag tre klappar färdiga!
Vi blev bjuden till mamma & pappa på middag, det var syrran & hennes kompis som följt med från Umeå som hade gjort maten. Det var olivostfyllda lövbiffrullar & till det ugnsstekta potatisklyftor med skal på, morötter, svamp & vitlök. Till det vitlöksbröd & grönsaker. Superdupergott!!! Och något som jag kunde äta, det blir till att prova någon gång. Till efterrätt var det tårta & kaffe. Vi passade på att fira syrrans Johan som har fyllt år i veckan. Vi gav honom en stickad cardigan, som han blev jätteglad över. Sedan såg vi Idol & käkade lite godis & bara myste. Det blev en ganska sen kväll för Wilma. Men ibland blir det så någon gång. Hon har myst & slöat hela morgonen, men har nu en kompis hos sig & dom är ute & leker i snön. Nu ska jag ta & förbereda tacosen för ikväll. Det blir mamma, pappa, syrran, Johan & Elin som kommer. Så vi fortsätter att mysa ikväll. Ska gå & titta till flickorna också, sedan ska jag duka lite fint & tända lite ljus, så det blir lite myspysigt...


Onsdag

Idag på morgonen följde jag med Wilma till badhuset, dom hade ju bad med dagis. Stannade & tittade på en stund. Wilma var jätteduktig & hoppade från den lilla trampolinen & åkte i rutschkanan. Sedan hade vi främmande, Malin, Tindra & Milton kom på förmiddagen, satt & surrade & drack kaffe. Sedan kom Malin & Emilia från Boden, så då gjorde vi lunch allihopa. Chicken a la king & ris blev det. Felicia kom efter skolan, så tjejerna hade jätteroligt & lekte & busade. Wilma var så trött efter middagen så hon bara skrattade. Busade med Johan i soffan, & då passade jag på att ta några härliga kort.
Efter bolibompa åkte vi till mamma, Wilma hade ju bestämt att hon skulle sova hos mormor i natt. Var på väg att ändra sig, men beslutade till slut att hon skulle fara. Hon sover inte borta så mycket. Har väl blivit 2 ggr/ år kanske. Vi är ju nästan aldrig borta, & är vi det följer ju Wilma med oss. Så det känns jättekonstigt när hon ska sova borta. Har nyss varit & lämnat henne hos mamma & Johan är på hockey, så det är hyfsat tyst här hemma. Har varit & hyrt en film, som jag tänkte vi skulle se när Johan kommer hem. The Game Plan, handlar visst om en stor stjärna inom fotbollen, som precis när han håller på att ladda inför en stor match, får veta att han har en 8-årig dotter som nu dyker upp i hans liv... vi får se om den är bra, en komedi är det i alla fall. Nu ska jag gå & koka lite te, & krypa upp i soffan & slöa en stund.


Bakdag...

Idag efter att  Wilma hade varit på dagis & lekt en stund, började bakningen. Vi bakade tre sorter. Rulltårta med smörkräm i, Cafe´ cookies med chokladbitar i & stora muffins med chokladkräm & kokos på. Wilma blev less efter ett tag, & satte sig & myste med lite glass framför tv:n istället. Det tar sin tid innan allt är gräddat & bortstädat. Men skönt när det ligger i frysen sen. Och ikväll kom Janne, Carola, Tim & Nelly förbi & hälsade på, & då hade man ju fika att bjuda på. Sedan kom mamma & fikade & Peter kom & skulle se Jakt & Fiske med Johan. Så idag passade det jättebra att det fanns nybakat fika. Är ju alltid kul att ha något att bjuda på till kaffet. Imorgon kommer nog Malin & Emilia & hälsar på, kul! Wilma & Emilia har inte träffats sedan januari, ett bra tag sen. Så då får dom leka en stund. På morgonen har Wilma bad med dagis, & det måste hon ju få fara på,  hon längtar alltid till det är bad. Imorgonkväll kanske Wilma ska sova hos mormor, hon har pratat om det länge, så vi får väl se om hon fotfarande vill det imorgon. I så fall skulle hon & mormor vara lediga & bara mysa på torsdag. Och då kommer ju morfar också hem. Nu har jag nyss smakat muffinsarna & dom blev jättegoda...mums...
Nu hör jag att tvättmaskinen har stannat, så det är bäst att jag går & hänger upp tvätten innan jag blir för trött.

  

Kärleksmums fast som muffins istället.



200 g smör ( ej smält ) men ganska mjukt     
2 dl socker
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
1/2 tsk hjortronsalt
100 g hackad mörk blockchoklad

Rör smör & socker poröst. Blanda alla torra ingredienser & den hackade chokladen & rör sedan ner med smör-socker blandningen. Blanda till en "deg". Rulla köttbullsstora kulor & lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda kakorna i 200 grader i ca 12 minuter.

Måndag

Idag har jag & Wilma varit lediga & bara varit inne & myst hela dagen. Vädret har ju inte heller varit så där jättebra, så det blev en hel dag inomhus. Men Wilma har lekt & pysslat med dockorna. Gav som förslag att vi kunde ju fara & handla, så vi kan baka. Hon har nämligen surrat om det, men idag ville hon inte fara på affären & handla, så då blev det inget bak heller. Har städat & hängt upp nya gardiner i sovrummet & gjort lite annat nyttigt istället. For iväg & handlade då Johan kom hem från jobbet. Så imorgon blir det bak, för nu finns grejor hemma för det. Tänkte passa på att baka lite småkakor & någon långpannekaka, för sedan blir det mycket jobb nu innan jul. Ikväll var det mitt favvoprogram  Design:Simon & Tomas, så då är man bänkad framför tv:n. Idag glorde jag en smoothie med blåbär & satte mig med filten & myste i soffan. Idag tyckte jag väl inte att resutatet av deras inredning blev så jättelyckat, men annars brukar dom göra riktigt fint & mysigt. Knallgult?...inte skulle då jag vilja ha det... Nu ska jag krypa i säng, har fortfarande kvar att läsa i min senaste Allt i hemmet. Och imorgon blir det bakning som gäller, & Wilma hjälper säkert till, Ialla fall med att slicka skålen.


Barnvakt & Farsdag...

I helgen har vi varit barnvakter åt Malin & Magnus Tindra & Milton. Malins kusin fyllde 30 år, så då fick barnen vara här, så dom fick passa på att partaja, och det gjorde dom! Vi hade en lugn & mysig kväll, efter middagen stoppade vi Milton & Tindra i vagnen & gick & köpte lördagsgodis. Wilma ville hjälpa till att dra vagnen, hon tyckte det var så mysigt att ha dom hos oss. Sedan blev det mys & godis i soffan en stund innan sängdax. Vi låg alla i storsängen & läste pixiböcker en stund, Milton älskade Wilmas kuddfodral i siden, & snusade & snusade så kudden blev alldeles blöt. Sedan somnade Tindra i Wilmas säng, Milton i resesängen & Wilma fick sova med oss i storsängen. Kring 21.00 sov alla barnen, så det gick ju jättebra. På natten var både jag & Johan upp flera gånger & kollade lilla Milton. Wilma & Tindra snarkade på, men lilla Milton var så tyst, & så var det ju ett tag sedan man hade en liten bebis. Men det gick så bra hela natten, ingen var vaken. Dom sov alla tre från kl. 21.00-8.30 dagen efter! En trött Malin & Magnus kom på natten & sov i gästrummet, ifall att det skulle vara något. Men dom fick sova, vilket dom behövde! Sedan blev det en lugn förmiddag med hamburgare till lunch.


På eftermiddagen var vi bjudna till mamma & pappa på mat & tårta. Lax med räkröra & pressad potatis, mums...jättegott var det. sedan blev det tårta & kaffe. Tårtan hade Wilma hjälpt mamma att göra. Gräddtårta med chokladkräm i & riven choklad på. Ännu mera gott! Pappa fick strumpor av jag & syrran, sina favvosockar att ha i skorna på jobbet, inte så kul kanske. Men pappa blev glad. Wilma hade uppvaktat Johan innan vi for till mamma & pappa, med ett kärlekste & en tesil iform av ett hjärta. Strumpor fick han också. Vi brukar inte ge så märkvärdigt på farsdag, men en lite sak vill man ju ge.
Senare på kvällen när Wilma hade somnat, blev det en tekopp & skorpor framför tv.n & såg på Sanningens ögonblick, som började. Sedan var det sängen som väntade. Måndag... Wilma & jag lediga, så mysigt vi ska ha!


Torsdag

Idag har det inte hänt så mycket spännande. Jag har jobbat & var hemma jättesent ikväll, kring 19.30. Vi har haft så mycket idag innan farsdag.  Sedan blev det gå igenom lite grejor & handla lite innan jag var hemma. Köpte gravad lax...mums...skulle kunna äta hur många hårdbrödmackor med lax som helst & en kopp te till. Det blev min middag ikväll. Wilma & Johan åt pannkaka som mormor hade skickat. Sedan var mamma & pappa förbi, Wilma skulle ha trolleri för dom.  Peter kom också förbi & fick se på trolleri. Har varit & lånat hem lite kläder, behövs lite nytt i garderoben har jag märkt. Väldigt brist på tröjor är det just nu. Sedan var jag & hämtade ut byxorna som jag hade beställt åt Wilma. Svarta velour byxor från H&M. Beställde tidigare ett par i lila med en lilarandig tröja till. Var slut dom svarta då, så dom kom nu istället. Är så mjukt & skönt med velour. Nu ska jag gå & prova det jag har lånat hem, sedan kom det en ny Allt i hemmet idag i brevlådan. Så snart blir det duschen, sängen & Allt i hemmet. Längtar.

Onsdag

Jobbat idag & sedan var vi till mamma & åt. Mammas goda blåbärsgröt...mums... Wilma & Johan tyckte också den var jättegod. Sedan när vi kom hem ville Wilma visa trollerikonster, & sedan var det sängdax. Kvällarna går så fort, man hinner inte göra så mycket under veckorna efter jobbet & middagen. Då är det bara en liten stund kvar innan Wilma ska gå & sova. Idag var hon ganska så trött efter dagis & bad. Idag har jag faktiskt slagit in första julklappen! Känner mej ganska nöjd. Måste försöka börja lite smått. Har några klappar som jag vet vad jag ska köpa, och det är ju bra bara det. Brukar vara så svårt till vissa. Wilma har bläddrat i leksakskatalogerna som har kommit, men har inte riktigt fått en önskelista än. Kommer väl. Nu ska jag ta & fortsätta läsa Ikea tidningen som jag fick igår, han till andra sidan innan ögonlocken blev för tung. Kaske man hittar några julklappar till sin egen önskelista...Sängen väntar idag också. Kanske min huvudvärk har släppt tills imorgon om jag lägger mej och sover.  Imorgon är det jobb som väntar.


Tisdag

Idag har jag jobbat & sedan var jag förbi mamma en liten sväng, som har varit ledig idag. När jag kom hem började jag faktiskt att ta ut mitt löshår, 100 slingor. Tog en ganska bra stund, & slet i håret gjorde det också. Jag hade fått låna av min snälla frisör ett lösningsmedel som man skulle droppa på limmet, och sedan dra loss. Och det gick ganska bra.
Hade lite otur med håret, det lossnade & lossnade hår hela tiden. Trots att min snälla & underbara vän Malin har gjort allt för att hjälpa mej, så att dom skulle sitta.  Så jag kände att det är bättre att jag tar ut dom nu, medans det finns något hår att spara. Var ju ganska så dyrt hår. Och när man har tapat hår hela tiden så syntes mitt eget hår så väl. Så nu är det page som gäller. Men det är faktiskt riktigt skönt. Var så tråkigt att varje morgon behöva kasta en stor tova hår som bara släppte.

Igår var jag, Johan & Wilma & såg teater. Ronja Rövardotter. Den var jättebra & vilket bra scenmaterial dom hade.
Var verkligen värd att gå & se. Wilmas kusin Jonte & hans pappa följde med. Några gånger blev det nog så spännande, då gråvargarna & vildvittrorna kom. Så då höll dom för ögonen. Är så kul när det finns något för barnen att gå & se, & teater är ju extra roligt. Så då måste man ju bara passa på att gå. Wilma har lekt Ronja hela morgonen & gjort vårskrik som henne. Måste nog hyra filmen så att hon får se den. Jag & Johan tycker att det är lika kul. Så det var en jättemysig familjekväll igår.

Nu ska jag gå & packa Wilmas badkläder, för imorgon har dom bad med dagis & det längtar hon till jättemycket. Så imorgon är det nog en tjej som klär sig & äter frulle snabbt. Sedan ska jag gå & lägga mig & läsa en tidning som kom från Ikea. Skönt att krypa ner, längtar till sängen idag också.

Kalas...

Lördagkväll firade vi min moster som har fyllt 60 år. Kvällen startade i Storforsen på hotellet, där vi hade beställt mat. Jättegod mat var det. Jag & Johan hade beställt kött &  en hamburgertallrik till Wilma. Sedan åt jag & Wilma glass med chokladsås & Johan valde creme brule med hjortron. Jag med min allergi & specialmat, men det gick jättebra & det var så gott!  Vi var ett helt gäng på 11 st. Wilma & min kusins pojkar lekte & roade sig hela kvällen. Efter middagen åkte vi till mamma & pappa där vi sedan tillbringade kvällen & myste på. Vi åt jättegoda rullar med lax & räkröra, ost & kex, godis, chips & en massa annat tilltugg. Senare på kvällen när barnen började vara ganska så trötta åkte vi hem till oss. Min kusin & hennes två pojkar sov över. När barnen hade stupat i säng, satt vi uppe & surrade ganska så länge. Innan vi tillslut insåg att om vi inte kryper i säng nu är vi ganska så trötta när tre glada barn vaknar imorgon bitti. Hennes pojkar vaknade ca 07.15, men Wilma sov ända till ca 08.30. Så jag & Johan fick sova ganska så länge. Skönt... Efter en god frulle & en kopp kaffe & lite till surrande åkte dom hem till Luleå. Då passade vi på att åka & träffa Johans mormor & morbror med fru som var hos Wilmas kusin & firade han, som i veckan fyllt 5 år. Där fikade vi tårta & kaffe, & sedan åkte vi en snabb sväng förbi mamma & pappa, så vi skulle hinna träffa syrran innan hon skulle tillbaka till Umeå. Ikväll är jag faktiskt ganska så trött, så jag ska gå & borsta tänderna & krypa ner i sängen snart. Jag längtar att få lägga mig & krypa under täcket & sova. Imorgon är det jobb som väntar, & efter jobbet ska jag, Johan & Wilma gå & se teater, Ronja Rövardotter. Det ska bli riktigt kul. Nä nu väntar tandborsten & sängen på mej.
Här kommer några kort från i lördags...




Halloween...buuuu...

I fredags hade vi halloweenfest hos Malin & Magnus & barnen. Vi åt köttgryta med svart pasta & spökmuffins med fladdermöss på...buuuu....... Wilma & Felicia gick på spökjakt ute med ficklampor & letade efter en gömd skatt som skulle finnas i en svart låda med döskallar på. Lite spännande var det allt i mörkret. Tillslut hittade dom skatten, som var godistrutar med en massa gott i.  Sedan satt vi & surrade hela kvällen, & Malin hade så roligt åt Johan. Hon kunde inte riktigt prata allvarligt med han utan att hålla sig för skratt, där han satt i sin snygga svarta lockiga peruk. Mange hade lite jobbigt att hålla reda på sina tuttar, som stod rakt ut. Så vi fick många glada skratt under kvällen åt oss alla som såg spökiga & roliga ut.





























RSS 2.0