Slingor i håret...

Nu har jag äntligen varit & gjort slingor i håret ( har tänkt det länge ). Olika bruna nyanser, med några ljusare slingor i.
Jag blev jättenöjd. Här syrran kommer ett kort. Men det är finare i verkligheten & ljusare än på bilden.


Skoterhelg...

I helgen har vi varit hos Johans syster i Pilträsk & kört skoter.
Vi var ett helt gäng, alla tre pojkar var hemma. Den äldsta & hans tjej väntar
smått i augusti. Spännande! Vi for upp fredageftermiddag, & på kvällen åt vi jättegod
mat tillsammans allihopa. Natten tillbringade vi i deras jättefina stuga. Den ligger 4 km
från deras hus, mitt ute i skogen. Inte ett hus så långt ögat når. Wilma tyckte det var spännande.
Lördagmorgon for vi till dom & åt frukost innan vi packade oss iväg på skotrar ut på isen.
Det var ganska kallt, men mysigt ändå. Wilma & Johan fick ca 20 aborrar. Sedan grillade vi
hamburgare ute på isen. Det är alltid gott att äta ute! Vi var ute tills klockan var ca 16.00,
så när vi kom hem var alla ganska trötta & frusna. Vissa av oss somnade en liten tupplur,
innan det var dax att äta middag. Vi grillade kött. Det var supergott! Sedan såg vi melodifestivalen,
innan det var dax att åka hem till Älvsbyn. Vi  hade väl kört 5 minuter innan Wilma sov i bilen.
Hon var jättetrött. Väl hemma hoppade jag in i duschen, innan jag stupade i säng.
Borta bra men hemma bäst! På söndagmorgon låg vi länge i sängen & bara myste & läste böcker.
Bara att passa på medans Wilma ligger kvar i sängen på morgonen. Sedan packade vi 
matsäck & skoter & for iväg i snöstormen. Men det var ganska mysigt ändå. Peter följde också med.
På kvällen blev det att bara ta det lungt, efter en mysig helg på skoter! 


The big tease...

The big tease...that´s good for your hair! Om ni inte har provat detta, gör det! Jag älskar det. Ger jättebra volym i håret. Och så är det ju bara naturprodukter. Är väldigt allergisk. Men detta klarar jag av. Himla bra grej!  Och det luktar gott också! Nu har jag ju också fått hand & fotkräm i present. det blir spännande att prova. Dom luktar också jättegott! Och är säkert bra dom också. Testa deras grejor, ni som inte har gjort det. Helt värt det!
Min födelsedag!

 
 
Igår fyllde jag 26år! Vad gammal jag har blivit!
Dagen började jag & Wilma med att hälsa på Malin & Tindra. Sedan for vi & handlade inför tårtbakningen. Om jag visste hur det skulle bli skulle jag ha köpt en färdig tårta (  men min allergi sätter stopp för det ). Jag tänkte göra två marängbottnar & sätta grädde & blåbär i mitten. Hur svårt kan det vara tänkte jag, Ha ha... började med bottnarna stress...stress klockan 15.00 skulle jag vara med Wilma på läkarstationen. Började med tårtan klockan 14.00. Klockan 14.40 satte jag in den andra bottnen i ugnen. Hur ska detta gå... då kom precis Kristian ( Wilmas kusin som läser körkortet i Älvsbyn & sover hos oss ) hem. Snälla Kristian ta ut tårtan om ca 25 minuter. Skyndade väg till läkarstationen. När jag kom hem var det bara en botten som var okey. Skyndade mej att slänga den innan jag skulle bli för arg. Delade bottnen som var kvar i två delar, smetade grädde & blåbär på & la den andra halvan som lock. Fick lappa ihop lite. Men jag sa till Kristian att ni kan väl äta den & låtsas att den är lite god i alla fall. Jaha, inte räcker det där. Jag får göra den vanliga runda marängtårtan som jag alltid brukar göra. Kollade i skafferiet. Syrran hade lånat både receptet & vitvinsvinägern. Hon jobbade. Johan fick fara & handla efter jobbet. Och jag ringde till Anna & fick receptet. Började sedan att  skilja äggen. Man skulle spara 6 äggvitor. Knäppa jag var så noga med äggulorna, för jag fick för mej att det var dom jag skulle spara. Men det är ju av äggvitorna man gör märäng. det vet väl alla! Slängde äggen. Nu hade jag förbrukat 10 ägg. Först 4 ägg till den första tårtan & nu 6 ägg. Slut ägg. det var bara att fara ut & handla nya ägg. När jag kom hem hade jag sönder 2 ägg till. 12 förstörda ägg!!! Tillslut hade jag bara maisenan som skulle i så var det bara att sätta in tårtan i ugnen. Tittade i skafferiet, syrran hade lånat den också. I Bilen igen & hamta det. Efter några svordomar & ett raseriutbrott blev tårtan tillslut färdig. Och den blev faktiskt jättegod!

Kvällen blev tillslut bra & jag fick jättefina presenter. Av Johan & Wilma fick jag pengar ( hade önskat mej det, ska göra slingor i håret. Olika bruna färger hade jag tänkt mej ). Och Wilma hade gjort tre jättefina teckningar till mej. Av mamma & pappa fick jag ett kort där det stod, shoppingtur med mor & far. Dom ska stå med plånboken. Inte dumt! Av mamma, pappa & mormor fick jag en jättefin uppsättning med rosor i en jättesnygg kruka. Blev jättefin på köksbordet! Av Syrran & Johan fick jag handkräm för torra händer & en fotkräm med värmande effekt ( till mina frusna fötter ) från Lush. Dom har bara naturprodukter. Av mormor fick jag pengar ( som också får gå till håret tror jag ). Av Anna m. familj fick jag ett vitt fat i plast med tre våningar, jättefint till allt möjligt. Och av Annika m. familj fick jag ett salt & pepparka, en som en röd djävul & en som en vit ängel. Och en röd tårtspade i plast som ser ut som en hund. Jättefina presenter. Så tack allihopa för dom jättefina presenterna!

 
 
 

Shopping, jobb, basta & skoteråkning...

Måndag förra veckan var jag, Wilma, Malin & Tindra & shoppade loss på Dollar store & Jysk. Sedan var vi på max & tog en hamburgare. Jag handlade inte så mycket. Köpte ett par rosa ljuslyktor, 20:-/st som jag har ställt i köket. Det blev fint. Och lite nya fina servetter.

Tisdag gjorde vi inte så mycket, var meningen att jag skulle jobba, men vi flyttade dagen.  Vi hade främmande. Annika, Emilia, Jon & Isak var förbi. Vi var på marknaden & köpte sockar åt barnen. Sdan stannade dom & åt middag med oss. Då kom också Perk & Otilia. Onsdag, torsdag, fredag & lördag jobbade jag. Lördag eftermiddag var vi & körde en sväng med skotern. Vi har ju köpt en skoter!!!  Sedan grillade vi kött med Annika, Perk & barnen ( vi grillar året runt ) för att sedan inta bastun. Det var jättehärligt. Efter det var vi gode trötta, barnen somnade & vi såg melodifestivalen som vi hade spelat in.
Söndagen var vi & körde skoter & pimlade med Annika, Perk & Jonte. Det var ganska kallt ute, men mysigt hade vi det ändå. Wilma älskar att åka skoter, hon skrattar hela vägen. I dag måndag har jag jobbat & imorgon fyller jag år! Så då blir det tårtbakning. Wilma ska var hemma från dagis & hjälpa mej att baka tårta. Sdan blir det väl lite främmande på kvällen. Nu ska jag gå & krypa ner i sängen & läsa min nya tidning, är ganska så trött. Skriver kanske mer i morgon!
 

RSS 2.0