Vårnytt

Snyggt & vårfint blev det i vardagsrummet med dom nya kuddarna & dukarna som jag köpte på Duka, när jag & Wilma var på shopping. Så nu är det städat, fint & limegrönt!!! Blir aldrig less på den härliga färgen. Och glad av den blir jag också...ha ha!!!
I går kväll hade jag besök av tjej polarna Fia & Anna. Jättekul tjejer & tack för en mysig te & surr kväll! Idag har jag & Wilma varit på cykeltur i det fina vädret. Cyklade förbi min mormor, där vi drack kaffe & åt glass...mums! Gjorde lite ärenden & sedan cyklade vi hem. Har packat för Umeå trippen till syrran. För när Johan slutar kl 16 åker vi. Ska stanna till imorgon, gå på stan, fika & mysa tillsammans med världens bästa syster. Som jag längtar efter massor!!! På torsdagkväll på vägen hem blir det nog att stanna till i sjulsmark för lite valborgsfirande tillsammans med Wilmas fastrar & kusiner. Nu ska jag ta & packa det sista. Ha en trevlig valborgs allihopa!


Shopping hela dagen

Idag har jag & Wilma varit på shopping hela dagen. Mysigt har vi haft det. Hittade till Wilma jättefina kläder. Två t-shirts, tights, en kjol & ett par jeans. Själv hittade jag en jättesnygg svartgrå t-shirt med ett tryck på ryggen, ett armband, två snygga kuddar till vardagsrummet i grönt & nya dukar. Wilma shoppade också lite på barnens hus, till sin docka Amanda. Vi var ut & åt, var förbi farmor & farfar & hade allmänt en jättehärlig dag tillsammans. Imorgon är det jobb på förmiddagen & på onsdag far vi eventuellt till syrran & hälsar på, till på torsdag. Vill ju så gärna träffa henne & höra om hennes underbara resa till Thailand. Nu ska jag gå & tvätta av sminket & krypa i säng. God natt!


Söndag

Har slappat efter gårdagens 14 timmars jobb. Känner mig ganska slö idag. Jobbade till 03.00 i natt, så det blev en lång sovmorgon eftersom Wilma sovit hos mamma & pappa. Johan ligger i feber & är jätteförkyld, så det var bra hon ville sova där. Jag som jobbade & Johans som låg & sov hela dagen. Och hos mamma & pappa har hon fått 100% uppmärksamhet...ha ha!!! Imorgon ska jag & Wilma åka till Piteå, på lite shopping! Wilma ska få lite nya kläder, tights har hon beställt. Sedan ska vi gå & käka & bara mysa. Ska kolla på ett par nya jeans också. Skulle vilja ha några stuprör i en snygg tvätt. Får väl se om jag hittar något. Jeansen är det bästa plagget, helt klart! Och mina i garderoben har tyvärr blivit för stora, för nötta, för tråkig. Så nya behövs!!! Ska svänga förbi farmor & farfar på en kopp kaffe också. Sedan får vi se vad vi hittar på. Nu ska jag i alla fall gå & dricka lite te & käka en kvällsmacka. Ha en mysig kväll!   


 

Feber

Igår började Wilma se lite hängig ut & ville inte äta. Tog feber innan hon skulle gå & sova, men visade ingenting. Tänkte att hon kanske bara är trött. Men vaknade av samma trötthet & dålig matlust även idag. Var hos gammelmormor en stund medans jag var på kurs, tycktes vara lite piggare. Tog en liten cykelsväng efter middagen & när vi kom tillbaka såg hon hängig ut igen. Tog feber, & nu visade den 38.2. Så det är det som har varit på gång. Trött tjej som somnade fort i våran säng. Imorgon är Johan ledig, så då får dom mysa & vila. Hoppas febern är borta. Nu ska jag gå & ta en tekopp & en mjukkaka, är hungrig. Sedan ska jag krypa ner med Wilma & se en film på dvd. Känner mig trött ikväll. Sov gott allihopa.

Cykeltur

Idag har vi varit lediga & myst. Tog en cykeltur efter frulle & hamnade hos min mormor. Och där blev vi bjudna på kroppkakor, så gott!!! Vilken tur, slapp laga lunch. Vi satt ute hos mormor i solen & Wilma hittade ett hopprep, hink & spade i garaget, så hon roade sig för fullt. Efter någon timme cyklade vi hemmåt. På em kom Malin, Tindra & Milton & hälsade på. Och Anna & Viggo kikade också förbi. Drack kaffe & surrade. Wilma & Tindra sparkade med sina sparkcyklar ute på altanen, så söta!!!  Gjorde kycklingsallad med vitlöksbröd till middag, jättesmarrigt. Har också hunnit med att klippa Johan, behövdes verkligen. Nu ska jag ta & mysa med Johan framför tv:n & dricka lite te. Vi har också hyrt en film som vi ska mysa & se. Så ha en bra kväll allihopa. För det ska jag ha. Alla ni som läser mina inlägg, vore jättekul med en kommentar från er. Alltid kul!!!


Pilträsk

I lördags var vi till Pilträsk till Johans syster. Körde ca 6 mil med skotern, grillade, myste & solade. Jag & Marika låg mest & solade medans gubbarna pimplade. Wilma lekte på isen & hade det kul!!! Sista svängen med skotern i vinter iaf, tråkigt. Nu är det bara tvätta av skotern & ställa in den för nästa vinter. Men i Pilträsk är det mycket mera snö än här, bara en väg man passerade som var lite bar & knepig att köra efter. Men annars var det bra skoterspår. En härlig avslutning på denna skotersäsong!!!


Fredag

Idag kom Malin, Tindra & Milton & hälsade på. Vi var ute på gården på fm i solen. Var in & gjorde lite mat & sedan fortsatte leken innomhus. Efter en stund fick Wilma två kompisar, så det har varit lek hela dagen. På em kom Johans syster & hälsade på. Jag & Marika åkte & handlade för att göra en kycklingsallad med vitlöksbröd till...mums vad gott! Johan & Bosse planerade fiskesvängen för imorgon. På kvällen åkte vi & uppvaktade Wilmas kusiner som fyller år. Isak blir 3 år & Otilia blir 15 år. Johan & Bosse lastade våran skoter på deras släp, så dom tar upp den till dom redan ikväll. Då är den på plats imorgon. Vi stiger väl upp tidigt & åker iväg mot Pilträsk för pimpling, grillning & kanske årets sista skotertur. Hoppas på finväder imorgon! Nu ska jag ta & krypa i säng så jag orkar stiga upp imorgon. Måste ju iväg ganska tidigt, så vi är framme medans det är sol!
Sov gott allihopa!


Ute dagar

Onsdag: Jag & Wilma åkte till Malin & barnen för en utedag i solen med lek & grillade hamburgare. En jättehärlig dag!!! Barnen geggade i leran på gården så det slutade med ett bad för alla tre i badkaret på eftermiddagen, och kläderna åkte direkt i tvättmaskinen när vi kom hem, men roligt hade dom. På kvällen fick vi besök av Johans syster, så dom käkade med oss, drack kaffe & surrade. Mysigt! Såg lite film på dvd:n i sängen innan jag släckte lampan & somnade.

Torsdag: Idag var jag & Wilma ute tidigt, redan efter 10.00. Solen sken ju även idag!!! Härligt. La ut liggunderlagen & skinnen ute på baksidan. Drack lite kaffe & myste. Anna & Viggo kom & gjorde oss sällskap & sedan kom även Malin & Emilia från Boden. Annika & Wilmas kusiner tittade också förbi. Ett helt gäng som surrade & hade det mysigt! Barnen lekte, åkte pulka, fikade & skrattade. Malin & Emilia stannade hela kvällen. Så himla kul, var ju så länge sedan vi sågs. Wilma & Emilia hade så kul ihop, & lekte så bra. Vi beställde pizza till middag & barnen kunde fortsatta att leka en stund till innan dom skulle hem till Boden igen. Hoppas det inte blir så länge till nästa gång vi ses. Alltid kul att träffas!!!  Nu ska jag snart krypa i säng & slå igång en film. Hoppas på lika bra väder imorgon! Hörde av syrran från Thailand, & hon hade det jättebra. Hon kommer ju att vara som en pepparkaka efter 17 dagar där. Själv är bara ansiktet brunt & resten vitt. Men brun-utan-sol får väl justera det! Nu ska jag krypa i säng, god natt på er.


Picknick i vårsolen

I tisdags var vi lediga hela familjen, så mysigt! Vi packade matsäck & åkte till mamma & pappas stuga. Satt & solade & åt i en uppskottad grotta nere vid sjön. Efter ett tag fick Johan sån migrän så vi åkte hem & jag fortsatte att sola hemma på baksidan. Wilma lekte ute i snön, så Johan fick vila bort huvudvärken ifred. På eftermiddagen var Wilma & Johan ut på en cykelsväng. Vilket Wilma hade tjatat om hela dagen. Är ju så kul när man får ta fram cykeln. Blev tacos till middag & mamma kom & åt med oss. Supergott! Jag & Johan hade hyrt en film som vi sedan kröp ner i sängen & såg på Wilmas dvd. Båda somnade så vi vet inte riktigt om filmen var bra :) var så trötta efter nästan hela dagen ute i solen. Men det är så härligt nu när solen börjat visa sig!!!


Påsken

Påskafton: Fredag åkte vi till Johans syster & familj i Pilträsk för att vara på plats lördagmorgon då vi skulle ut med skotrarna på isen. Vi var 12 st, ett mycket härligt gäng!!! Strålande sol lördagmorgon. Vi packade matsäck, fyra skotrar & två pulkor. Körde nån mil innan vi stannande på en is & hittade en härlig grotta i solen. Där stannande vi hela dagen, var väl hemma först klockan 18.00. Grillade, myste & surrade. Gubbarna pimplade & vi tjejer solade. Blev ett stort antal lakar under dagen, som Wilma hade grävt ett stor grop åt. En jättehärlig dag!!! Alla var mycket trötta på kvällen & kinderna ganska så röda. Somnade gott & vaknade av sol även söndag.

'
Wilma med två slemmiga lakar.

En lake

Johans syster med lilla Wilmer i liften, som sover så gott!

Mamma Malin & lilla Wilmer

Jag i solen

Pappa Chrille & lilla Wilmer

En glad Wilmer

Mamma & pappas älskling!

Påskdagen: Även denna dag var kanon. Men snön blev mjukare & mjukare så det var nästan som att köra i smör på eftermiddagen. Inte ens skoterspåren höll, & på isen var det jättemycket vatten. Lite obehagligt på vägen hem över sjön.
Några fastkörningar blev det på hemvägen, men annars en härlig dag!!!


Detta taget på förmiddagen, blev ännu mera vatten på sjön på eftermiddagen då vi skulle hem.

Sista ängen innan vi var framme blev det fastkörning...

...så Bosse, Malin, Jag & Wilma gick sista biten.

Wilma hittade en lerpöl på vägen & var så här glad!

En mycket härlig påsk!

Wilmas stora dag

I måndags var det dax för Wilmas stora dag som hon har längtat efter så länge. Nämligen göra hål i öronen!!! Jag hade sagt att när hon blir 6 år skulle hon få göra det. Och det hade hon inte glömt. Bokade tid & fick en tid ganska snabbt. Hela måndag morgon gick hon & väntade & frågade när klockan var 13.00. Väl där satte hon sig i stolen, & jag tror jag var mer nervös än Wilma. Hon fick välja örhängen, det blev ett par blå blommor, jättesöta. Fort gick det & jätteduktig var hon. Hon tyckte att det kändes ju ingenting alls. Så nu är det bara vara noga att rengöra morgon & kväll. Och det påminner hon mig om, hon är noga med det. Så stor hon känns med hål i öronen, snyggingen våran!


Hemavan

I torsdag på eftermiddagen bar det iväg till fjället, nämligen Hemavan. Så underbart fint det är där! Och vilka backar!
Vädret var väl inte det bästa när vi åkte, men men...solen kommer säkert, hoppades jag på :) Johan var lite mer tveksam över solen. Mamma & pappa som hade åkt redan söndag, hade väl inte haft så jättebra väder under veckans början, men hoppet var inte ute. Ju närmare Tärnaby vi började komma ju mer spöregn hade vi :( inte kul att köra i snöblandat regn & rusk. Men jag sa hela vägen att imorgon skiner solen...haha... Vi var väl framme vid stugan & mamma & pappa vid 22.00 tiden. Packade in & myste & drack lite te & åt laxmackor. På morgonen när vi vaknade öste regn & snö ner. Men vi är positiva & gjorde matsäck & packade oss ut till backarna. Vi steg upp ca 08.00, så vi var väl i backen ca 10.00. Mamma & pappa betalade hyrning av slalomutrustning till Wilma. Så nu var det bara att åka. Pappa som har varit slalomtränare i flera år fick ta Wilma & lära henne.
Efter ett tag hyrde Johan också skidor & var med & åkte. Wilma var så duktig & lärde sig fort att åka, ploga, svänga & åka i barnliften själv. Vi höll till i barnbacken hela tiden med henne. Men den är ganska stor, så det var precis lagomt att börja där.
Var ute tills vi var sjöblöta ändå in genom alla byxor ( jag iaf ), men Wilma ville fortsätta. Kul att hon tycker det var så kul!
Åt tacos på kvällen & såg Så ska det låta. Myste & kurade i soffan i stugan & hade det allmänt skönt.
Tidig kväll blev det ändå efter en hel dag i backen, & ganska trötta ben efter slalomåkandet.

Tränar slalom för fullt i spöregn. En nöjd & glad Wilma som tycker det är jättekul! Och en glad Morfar såklart, som också tycker det är kul!


Fikapaus i regn & rusk, men glada & positiva ändå är vi allihopa!


Blött, blött & blött...vi fick nästan tömma ut muggarna när det var dax att dricka igen.


En jätteduktig Wilma som klarar liften alldeles själv!


En ganska blöt tjej, men ska upp i backen igen.

Lördag: Var ute i backen tidigt även denna morgon. Lite mulet, men uppehåll. Tog oss en grotta & gav oss ut i backarna igen. Wilma var sugen på åka även idag. På eftermiddagen kunde selen tas bort, & en glad & nöjd tjej kunde åka själv! Så duktig!
Kunde svänga & bromsa utan selen. Morfar var ganska stolt ska jag säga! Jag & Johan åkte upp till dom lite högre backarna. Var lite dålig sikt, men backarna var fina. Härligt, har inte åkt på 6 år, men det känns att det ändå sitter i från alla år tidigare.
På eftermiddagen skulle Johans & Wilmas skidor återlämnas, men mamma & pappa köpte lös Wilmas utrustning åt henne. Nya carving skidor som bara har varit uthyrda denna vinter. Tack mamma & pappa! Med pjäxor & allt. Jag, mamma & pappa åkte olika backar hem. Man kan åka ändå fram till stugan, blir någon km. Kanonfina backar & solen började titta fram. Johan & Wilma tog bilen. Blir för branta backar & långt för henne att åka. Grillade & solade på eftermiddagen/kvällen vid stugan. Myste, myste & myste.

Nu åker hon själv! Så duktig tjej! Johan åker bakom & pappa framför.


Snyggingen våran!

Ibland stappar skidorna fast lite tokigt. Kan vara bra med lite morfarhjälp då!



Jag har fikapaus.


Högt uppe på fjället.


Längst upp på toppen man ser finns det också en lift, men vädret var för dålig för att åka dit upp. Tyckte jag iaf.
Vill ha bra sikt om jag ska dit. Men det är härligt där uppe. Har varit där många gånger.


Johan & jag åkte upp på fjället.


På väg ner. Har en bra bit kvar innan vi är nere. Härligt!


Jag & mamma solar på eftermiddagen nedanför stugan. Äntligen lite sol!

Söndag: Städning av stugan & bokning till nästa år. Matsäck & lite åkning för Wilma i repliften. ( som hon har tittat in & så gärna ville prova ) Sedan bar det iväg hemåt. Men nästa år är vi nog hela veckan. En mycket härligt & rolig fjällresa. Längtar redan till nästa år!


Stugan vi har.


Wilma i repliften.

Härligt, härligt härligt!

Wilma 6 år

Nu har vi en 6-åring! Den 25 mars fyllde Wilma år, så då var det kalas i flera dagar med tårta, blommor & massor av paket.
Jättefina grejer fick hon & massor av tulpaner. En lycklig 6-åring! Mammas & pappas älskling som har blivit så stor.


RSS 2.0