En lugn dag...

Var i går på läkarstationen och har fått atibiotika & hostmedicin, jag hade luftrörsinfektion. Så nu ska det nog börja ge sig, när man ha fått medicin.  Wilma är på dagis & leker en stund,  så jag har vilat. Det är inte så kul för henne att vara hemma med mej som är sjuk. Ska hämta henne om en liten stund.  Sedan blir det bara att mysa när hon kommer hem, kanske spela nått spel eller lägga pussel. I går kväll när Wilma låg på soffan & såg på Bolibompa råkade henes tuggummi ramla ut & fasta i håret...som tur var hamnade det längst ner i topparna, så det vara bara att ta fram saxen & klippa bort det. Men snacka om att tuggummi sitter hårt ,  och tur var att det inte satt längre upp, då hade det blivit en kort frisyr & en olycklig Wilma. Men det gick ju bra och det är nog någonting som dom flesta har varit med om nån gång. ( Jag själv ialla fall... ) Nu ska jag lägga mej på soffan & titta i min nya inredningstidning som jag köpte i går. Sedan ska jag & hämta gumman på dagis. Det är ganska tyst & tomt när hon inte är hemma. Men snart blir det liv i luckan igen.

Väldens vackaste & bästa tjej, mammas älskling.
image33

Veckan som varit...

Började om att jobba i måndags efter den långa förkylningen, jag som trodde att förkylningen började gå över. Det är nästan värre nu...jag tror jag blir knäpp på denna hosta. Jag hostar, hostar,hostar & hostar. Man blir alldeles slut i kroppen. Och vi har börjat rean på jobbat, så det har varit massor med folk, och så jag som måste springa iväg mitt i allt, när man håller på att hjälpa en kund för att man måste  iväg på kontoret och dricka, för man hostar så man tror man ska spy. Inte kul. Idag vaknade jag med feber så jag var tvungen att ringa in Fia, en kompis som jobbar extra hos oss. Tack Fia för att du kunde hoppa in, annars hade det blivit kämpigt för mamma att vara själv idag. Idag blir det att vila, dricka varmt & käka alvedon.

I onsdags var jag hos Annika på Mary Kay party. Hade inte tänkt handla. Men det slutade med att jag for hem med en påse rengöringskrämer för 1650:- ! Dyrt blev det. Men jag har verkligt problem med alla min allergier, så jag ska testa detta. Det lät bra, så vi får väl se.  

Wilma & Johan har åkt iväg till några bekanta nu, så Wilma ska få leka en stund, så jag ska ta och lägga mej i soffan &  läsa färdigt min bok, Lisa Marklunds - Livstid. En bra bok, har läst många av hennes andra böcker.  Jag gillar dom. Sedan blir det väl att göra lite lunch, vad man nu ska hitta på för gott.  Man är ganska less på allting. Så vi får väl se. Längtar till våren när man kan sätta sig på baksidan vid grillen & sola & grilla korv. Det är mysigt. Men nu har vi ju ätligen fått lite kyla & snö. Skulle bara ha kommit lite tidigare. Nu kan barnen åka skidor, pulka, sparka och skotta i snön som man ska när det är vinter. Och det är så vackert ute nu på träden, och när solen har börjat komma fram. Man blir lite piggare av det bara.  Så snart är våren här, det går fort. Och det ska bli ganska skönt med lite mer värmade sol. Det behöver jag.



I lördags...

I lördags gjorde vi en tripp till Luleå för att besöka Leo´s Lekland, tillsammans med Malin, Stefan & Emilia.Wilma tyckte att det skulle bli jättekul. Först gjorde vi ett stopp på Cervera dit jag ville in. Johan & Wilma sprang och tittade på en annan affär medans jag fick gå i lugn & ro. Det kan vara ganska skönt ibland, att bara få gå för sig själv. Jag hittade två ljuslyktor som jag ha velat ha länge...och vet ni vilken tur jag hade. Dom hade två vita kvar ( precis den färg jag ville ha ) och för halva priset ! lite tur ska man väl ha ibland. Sedan köpte jag vitt grus och några vita dekorationskvistar till mina två cylindervaser, det blev jättefint. Jag hade nämligen fått ett presentkort i julklapp på Cervera, sådana presentkort är alltid kul att få. Och det bästa, jag har fortfarande pengar kvar att handla för. Så nästa gång jag far till stan, blir det en sväng förbi.


Sedan bar det iväg till Max för att få lite käk i magen, innan det bar iväg till Leo´s.
Malin, Stefan & Emilia satt & väntade när vi kom. Och jag kan tala om att det var inte lite barn där. Det var tjockt med folk överallt. Wilma & Emilia hade så mycket att göra med att bara titta på allt. Och ljudnivån var ganska hög. Det tog ett litet tag innan dom satte igång med att leka. Det första dom gjorde var att prova den nya tigerrutchkanan som har kommit dit. Johan & jag åkte några gånger med Wilma i början. Och jag förstår att ungarna tycker den är rolig. Och sedan provade dom på lite annat. Men jag tror att dom tyckte det var lite för mycket barn, dom drog sig tillslut dit dom minsta barnen håller till, där hade dom riktigt roligt. Sedan tog vi en fikapaus, innan det var dax för lite till lek. Jag tror ändå dom hade ganska roligt. Men nästa gång tror jag man ska fara lite mer på eftermiddagen, för då började det  att lugna ner sig lite med folk. Efter Leo´s for vi förbi hos Malin, Stefan & Emilia en liten stund. Johan hade aldrig varit till deras nya hus. Ni har riktigt mysigt Malin. Sedan bar det iväg hem till Älvsbyn. Wilma var ganska så trött när vi kom hem. Efter lite kvällmat i magen somnade hon ganska fort.  Och jag var själv ganska så trött.  Jag & Johan såg en film efter att Wilma hade somnat & sedan blev det godnatt för oss också. Men det har varit en rolig & mysig dag, som vi måste göra om snart igen.




I
image22




Tack syrran & Johan...

Tack för att ni hjälpte mej att sätta in bilderna längst upp på min sida, och hjälpa mej med den fina bruna bakgruden, den randiga var lite jobbig att titta på. Och din syrran, blev ju också jättefin. Tur att din Johan är så duktig. Dom är så fina bilderna du har tagit på Wilma, som du visade upp på skolan. Du skulle ha fortsatt och läst till fotograf. Du tar så fina bilder.
När ska vi ha nästa syskonkväll? Vi hade ju så kul sist! Vi skulle kunna foto lite utebilder nu när det är snö, och äta lite go mat med efterrätt. Bilderna vi tog på våran syskonkväll blev ju riktigt fina, och så är det kul att ha lite kort på oss tillsammans. Vi kan väl ta det nån helg framöver...eller vad tycker du? Nu ska jag lägga mej och slappa på soffan & käka lite godis. Vi har faktiskt varit jätteduktiga med godis & fika. Så nu blir det inget mera i helgen. Vi har en godisdag. Idag blev det fredag. Ikväll bli det en tidig kväll är ganska trött, för i morgon blir det Leo´s lekland med Malin, Stefan & Emilia. Så det bli nog en rolig dag för Wilma. Vi syns...


Drömmar...

Man kan verkligen drömma sig bort i alla inredningstidningar, och inredningsprogram. Vårat nästa stora projekt är det stora rummet i källaren. Jag ser redan framför mej hur det kommer att bli ( eller hur jag vill att det ska bli). Som det är nu har vi en fin bastu där nere och dusch med kaklat utrymme. ( som Malins Stefan har köpt för 1,5 mille) han älskade nämligen våran vedeldade bastu. Så Malin & Stefan vi får ta en Bastukväll här framöver, då även vi bastar eller hur Malin? Och så tjejerna förstås, dom tyckter  ju också om det.
Tillbaka till mina drömmar... jag hade tänkt mej en stor mysig soffa framför öppenspisen . Och en stor heltäckningsmatta över hela golvet. ( vi har varit & tittat på det, finns nu dom som är gjorda för källare, jättefina).
Kanske en mörk brun? Är inne, eller har varit inne för det ganska länge  beigt, brunt lite naturfärger. Limegröna inslag är fint till. Fick lite dille på det när Anna hade det i köket. Det var så snyggt. En stor TV på väggen, och mycket tända ljus. Vi får väl se om mina drömmar blir verklighet.

Köket som vi nu är så gott som klara med blev väldigt fint. Jag är supernöjd. Nu ska bara Johan göra färdigt köksön som han håller på med. Han var nyss med ett stort lass på soptippen, så nu finns det plats i garaget igen.
Sedan när den är klar skulle jag vilja ha nå snygga ekstolar till den.  Och en snygg plastmatta på golvet ska snart inhandlas, bara jag hittar nån som jag vill ha. Men dom finns ju i flera modeller. Men att drömma sig bort i Allt i hemmet när den kommer i brevlådan, med en kopp te är inte så dumt.......det är bara Johan som tycker att det är besvärligt när jag kommer med alla nya ideer och projekt.  Jag tycker ialla fall att det är kul!


Värsta förkylningen!

Hej hej...
Det var länge sedan jag var så här sjuk. Snacka om att känna sig risig. Johan sa på fredagskvällen att  du ser ganska hängig ut....
Jag har gått omkring som i en egen värld, har inte orkat nått. Har sett ganska fördjävlig ut i mina hängiga långakallingar med värsta knäna, en gammal urtvättad t-shirt och håret på ända. Men man måste väl få se lite eländig ut, för det har ju varit ganska synd om mej... eller hur? Tycker ialla fall jag!  Jag vet inte hur många filmer jag har sett  dom här dagarna.

i lördags var Wilma och Johan ute och pimplade hela dagen, dom var inte hemma förrän efter tre. Wilma kom hem med en fin liten fisk. Kanske blir fisk nån dag! Och hon var gode så nöjd. Sedan hjälpte hon Johan att skotta gården. Det har ju äntligen kommit lite snö, ganska mysigt. Skulle bara ha kommit lite tidigare. På kvällen for dom och hälsade på några bekanta som har en kille i Wilmas ålder, så jag har verkligen fått vila i helgen. Men nu börjar jag känna mej lite piggare som tur är. Så i helgen kanske det kan bli Leos eller vad tror du Malin? Vi kan väl höras om det? Snart kommer Johan hem så jag ska gå och börja med middagen. Wilma har beställt korv och makaroner till middag. Jag brukar försöka smita undan och ta en filtallrik istället, men idag får det nog bli korv annars börjar Wilma nog till att ifrågasätta varför jag äter annat. Jag får stå ut med korv idag fastän det inte är min favvorätt. Hej svejs...

  Wilma med sin fina fisk som hon fick.  Nu är fisken rengjord &  ligger i frysen tills det blir att äta den. Vi har några sen tidigare i frysen, så snart har vi nog till en middag :)
 

Nyår!

Det  nya året skålades in med en jättefin barndomskompis och hennes familj. Tack Malin för en rolig kväll, och jag håller med om att våra sångröster vid singstar inte är dom bästa kanske. Men kul var det! Wilma och Emilia hade också kul dom däckade först  00.30 efter några smällare och tomtebloss.  Bastubad med gubbarna tyckte dom också var roligt. Dom sprang upp och ner i varsin badräkt gode söta!  Vi måste träffas snart vid en god middag och denna gång hinna med alla spelen vi hade tänkt spela. Året -07har varit ganska bra när man tänker tillbaka på allt som varit. Hoppas detta år blir lika bra. Jag och Johan har börjat vårat hälsosamma och nyttiga liv...inget godis under veckan, en dag på helgen bara, gäller fika och dricka också. Promenaderna ska också bli fler. Måste säga att det var väldigt få av dom under året som varit. Vi får väl se hur länge detta vara ska i allafall försöka denna gång!


Nyårsmiddagen
Förrätt:     Räktoast m lax
Varmrätt:  Älgstek, pommes, sås & grönsaker
Efterrätten blev lite chips, jordnötsringar & hemmagjorda chockladtryfflar. ( glass m bär & chocklad var det tänkt, men magarna var ganska mätta, och klockan gick ganska fort ).

Malin & hennes familj. Min Johan & Wilma.

Visst är det snygga nyårstjejer med nästan samma klänningar.

Min underbara & snälla kompis Malin. Det är så kul att vi har börjat umgås lite mera nu. Har saknat dej.

Trötta tjejer i pyjamas, men overallerna åkte på för att titta på smällarna på tolvslaget, och tända lite tomtebloss. Sedan stupade dom i säng, ganska så trötta.


Det nya året!

Jag tänkte att nu ska jag också göra en egen blogg. Brukar vara ute och läsa dina roliga sidor syrran, och dina Malin. Man brukar få sig ett gott skratt ibland, ni är så duktiga på att skriva. Så nu tänkte jag också försöka...vi får väl se vad det blir.

Det nya året har börjat ganska bra, förutom Wilmas ordentliga förkylning som slutade med att nu har jag också åkt dit. Lite trist, men vad gör man. Man får käka halstabletter, alvedon dricka te och vila, så nog är jag snart på benen igen. I natt vaknade jag av att det kliade nåt fruktansvärt i halsen, trodde jag skulle bli galen.  En sak som är lite irriterande är att när man är sjuk så finns det hur många saker som helst som skulle behöva göras...tvätta, stryka, dammsuga, plocka färdigt alla julgrejor ner i förrådet, laga mat plus mycket mera. Och så ligger man där på soffan och försöker få Wilma att sitta still en liten stund framför en film....lyckas väl en kvart ungefär.
Men snart tar jag nya friska tag och sätter igång med allt det där som måste göras.  Ha det bra nu ska middan lagas...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0